Treenin jälkeisellä, ensimmäisellä varsinaisella aterialla, tulee usein syötyä ihan perus tylsää jauhelihaa ja riisiä. Jauheliha on helppo ja nopea proteiinin lähde, ja kun kiinittää huomiota hiukan lihan laatuun, niin myös riittävän vähärasvaista imeytyäkseen nopeasti.
Itse käytän nykyään aina Snellmannin naudan paistijauhelihaa, jossa on 7 % rasvaa, josta valutan vielä kattilan kannen avustuksella suurimman osan rasvasta pois paistamisen loppuvaiheilla.
Usein tulee paistettua 800 g, eli kaksi pakettia kerralla, kun se on maksimi määrä mitä pannuun mahtuu, tästä saan neljä 200 g annosta. Aikaa säästää kuitenkin mukavasti kun ei tarvitse olla joka päivä kokkaamassa. Kahdesta 400 g paketista kypsänä, rasvat kaadettuna pois jää jäljelle vajaa 600 g. Tällöin yhteen annokseen paistettua lihaa menee siis hieman vajaa 150 grammaa. Ravintoarvot lasketaan tietenkin aina raakapainosta, paistamisessa kun lihasta haihtuu vaan eniten nestettä.
Jauhelihan seuraksi jotain kasviksiakin on aina joskus pakko heittää, ja tänään pakkasesta löytyi vihreitä luomupapuja. Pavut saa hyvin makua kun ne heittää pannulle suoraan jauhelihan paistamisen ja maustamisen jälkeen. Pavut saivat silti reilusti vielä Herbamare nimistä oikein loistavan makuista aromisuolaa.
Riisiä annokseen tuli 70 grammaa, ja tämä siis kuivapaino, keitettynä määrä yli kaksinkertaistuu veden imeytyessä riisiin. Riisi keitettiin vanhanaikaisesti kattilassa ja keitinveteen vajaa teelusikallinen himalajan ruususuolaa. Hiilihydraatti on tässä treenin jälkeisessä ateriassa se tärkein komponentti, ja mielestäni kannattaa käyttää vaikka basmati riisiä, täysjyvän sijaan. Tällöin imeytyminen on nopeampaa ja kuidut voi säästää muille aterioille, jolloin nälkäkin pysyy kauemmin poissa.
Valmis annos sisältää: 200 g paistijauheliha 7 %, 70 g basmati riisiä ja 50 g vihreitä papuja.
Makrot tälle setille: 590 kcal 49 g proteiinia 56 g hiilihydraattia ja 18 g rasvaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti