25 g mantelijauhoa, suosi luomua ja tarkista hiilihydraatin määrä, näissä on eroja! Pitäisi olla n. 6-7 g hiilaria per 100 g.
1 kpl kananmuna, tämäkin mielellään luomuna kun keltuainenkin käytetään. Voit katsoa täältä perustelut miksi itse toimisin näin: http://naturallifestyletraining.blogspot.fi/2015/05/ruokavalio-ja-jarkevia-terveellisia.html
1 dl juustoraastetta, itse käytän 5 % polaria.
1 tl leivinjauhetta.
Oreganoa maun mukaan!
50 g kalkkunan filee.
Sekoita kuivat ainekset ja muotoile 2 ohutta kiekkoa uunipellille, paista 225 asteessa, kunnes leivät ovat saaneet pintaa vähän väriä, ei mene montaa minuuttia!
Laita päälle kalkkunan filee leikettä tai mitä vaan vähärasvaista korkeaproteiinista ja salaattia, kurkkua jne. makusi mukaan!
Ravintoarvot leiville kalkkunan fileen kanssa:
368 kcal. Rasva 22 g. Hiihihydraatti 2 g. Proteiini 39 g.
2. Total Fage 0 % kreikkalainen yogurtti, rahkan makuun kyllästyneille hieman vaihtelua!
2 purkkia Total Fage 0 % Tätä löytyy melkein kaikista, isommista kaupoista.
100 g valitsemiasi marjoja, itse käytin vadelmia.
25 g murskattuja manteleita, jos haluaa vähempi kalorista ja rasvaista, niin nämä voi jättää pois.
Ravintoarvot kreikkalaiselle jogurtille, marjoilla ja manteleilla:
386 kcal. Rasva 14 g. Hiilihydraatti 19 g. Proteiini 42 g.
3. Täytetty munakas, kaikkein perinteisin vaihtoehto!
1 kokonainen muna (n.60 g), 3 eroteltua valkuaista (yht. noin 100 g valkuaista).
50 g polar 5 % raastettuna.
50 g kalkkunan fileeleikettä.
50 g paprikaa, mielellään luomua, isoissa kaupoissa hintaero ei ole kovin suuri.
Suolaa ja mausteita maun mukaan!
Ravintoarvot täytetylle munakkaalle:
310 kcal. Rasva 13 g. Hiilihydraatti 3 g. Proteiini 45 g.
4. Mantelimaito proteiini jäädyke!
1 dl makeuttamatonta manteli maitoa (ihan tavallinen maitokin käy loistavasti).
40 g proteiinijauhetta, jäädykkeen maku määräytyy tämän mukaan, tässä käytin vaniljan makuista proteiinijauhetta ja mustikoita, mutta esim. suklaa proteiini ja vadelmat ovat loistavia. Käytin tässä hera-isolaattia.
1 dl (n.50 g) muistikoita tai muita valitsemiasi PAKASTE marjoja. Huom marjat suoraan pakkasesta koska ne "jäädyttävät" seoksen!
Laita maito kulhoon ja lisää proteiini, sen jälkeen sekoita isolla lusikalla (sillä saa murskattua proteiini paakut) niin että koostumus on hyvin paksu, vanukasmainen. Lisää marjat suoraan pakkasesta ja anna muutama kopaus niille lusikalla, niin että levievät ympäri tätä sekoitustasi. Odota pari minuuttia että koostumus jäähtyy, ja nauti!
Jos haluaa tähän rasvaa mukaan niin esim. makeuttamaton määpähkinävoi toimii hienosti, kuin myös kookosrasvakin, mutta silloin seos blenderin kautta ennen kuin lisäät marjat.
Ravintoarvot proteiini jäädykkeelle:
188 kcal. Rasva 2 g. Hiilihydraatti 5 g. Proteiini 37 g.
5. Täytetty paprika.
1 iso kokonainen paprika n. 200 g, luomuna, jos mahdollista.
150 g paistettua naudan paistijauhelihaa, rasvaa n.10 %. Eli edellispäivänä esim. ruuaksi paisteltua, raakapaino n.120 g, ja voi toki aamullakin paistaa, jos ehtii!
1 dl raastettua 5 % polaria, noin 50 grammaa.
Uunin ylägrillivastus päälle, tässä käy myös mikro tai ihan vaan uuni päälle normi asetuksilla ja vaikka 250 astetta. Paprika huolellisesti pestynä halki, siemenet pois ja jauheliha tilalle. Juustoraaste molempien puoliskojen päälle tasaisesti ja uuniiin/mikroon kunnes juusto on sulanut ja nautitaan!
Ja tässähän voi käyttää tonnikalaa tai vastaavaa vähärasvaista proteiinin lähdettä, oman maun mukaan!
Ravintoarvot täytetylle paprikalle:
410 kcal. Rasva 18 g. Hiilihydraatti 9 g. Proteiini 49 g.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti